Alla inlägg under februari 2011

Av Chillidill - 22 februari 2011 17:14

blev väckt imorse vid 6.15, tydligen så hade jag sovit för länge och lillan hade väntat och väntat på att jag skulle vaknat, men hade sen tagit ett beslut att väcka mig, enligt hennes egen utsago iaf. misstänker att hon vaknade 5 sek, innan hon väckte mig. sen tjatade hon upp mig 7.30 för att hon var sååååå hungrig. efter en liten drickyoggi, så var hon sååååå mätt. hmmm.


tillbringade fm i en dimma. men kastade iaf in 2 surdegsbröd som stått på jäsning sen igår. ( gott blev det). städade hela undervåningen som projekt idag, dammade, dammsög och våttorkade. ja just, strök kläder. hatar att stryka. gillar skjortor och blusar apmkt, men har knappt nåra eftersom jag verkligen hatar hatar att stryka. värdogrej. ( var visst hyfsat produktiv på fm iaf).


 sen målade vi med målarfärg, det funkade faktiskt ganska ok tills hon hittade såpbubblor som hon ville blåsa med inne. det fick hon inte så då hällde hon det från burk till burk, tills hon blött ner hela sig, och tydligen var det mitt fel.


efter lunch begav vi oss till affären, och sen snackade jag lite med grannen. undertiden drog ungen ner på deras tomt och efter ett tag hörde jag ett litet pip. då satt hon fast i snön. efter lite meck så kom hon upp, trött, gråtandes och snö i skon, så då ville hon in. försökte få henne att göra ngt själv. men allt var sååååå trååååååkigt.....  kapitulerade och satte på TVn. trist men sant. hittade iallafall på att vi skulle göra play dohlera. vilket fick godkänt, men resulterade i 1 dl mjöl i besticklådan och en utplattad hög på fastkletad på det nytorkade vardagsrumsgolvet.


 gjorde kyckling och ris till middag. . ris är ssåååååååååå äckligt tydligen idag.


ja som sagt, lite motstånd idag. trist. men hon måste väl få ha en dålig dag hon också. imorg. bär det av till dagis. jag ska jobba, får se hur länge det blir för n ska ha vasalopp på dagis som hon vill att jag tittar på, så risken är väl att hon följer med hem sen. så det blir nog bara ngra timmar på dagis då. synd. men får väl jobba när hon lagt sig.

Av Chillidill - 21 februari 2011 19:07

gosade med bebis. konstigt att de luktar så vansinnigt gott. tog med mig fika till mamman, pappan och storasyrran. blev maränghets med glass, bananer, chokladsås, och grädde. hovdessert, eller som det numer heter En Camilla Henemarkare. ( fniss) . naturligtvis utan glass för min skull. hatar vanilj.


drog hem, lagade overallen och gjorde iordning en broccolisoppa. lillan är ju tokig i broccoli och soppa. Men se på fanken, tydligen var det skitäckligt. " Den går inte ens att öta med sugrör"  Tryckte i henne ngra skedar, men stackarn kväljde varje gång.  Så hon slapp efter ett tag.


efter det har vi pysslat. jag plockade fram stora pärllådan, och tjatade järnet på att hon inte fick blanda pärlor, tappa pärlor. naggade mest hela tiden kändes det som. hon gjorde ett armband till pappa. kanonduktig. och jag höll på med ett lååångt halsband till henne. jag tappar ngra pärlor och säger :FANKEN. varvid lillan lägger huvudet på sne och säger: Det där lät väl inte så trevligt. det är ungefär som om du skulle säga bajskorv till mig, inte så trevligt. Det tycker iallafall Kina ( fröken på dagis). jag håller med. är helnöjd när lillan pysslat klart utan att ha drällt massor med pärlor på golvet, och sekunden senasre tappar jag mitt halsband och pärlorna studsar ner på golvet.


-SKIT, säger jag.

-Men tänk på vad du säger, säger lillan.

-MMM, men jag blev så ledsen, säger jag.

- Ja förstår det. Men det är sånt som händer, säger lillan.


Jag är så ägd.

Av Chillidill - 21 februari 2011 11:07

fick sovmorgon idag. n vaknade kl. 6.45, ville kolla på bompa, somnade om och vaknade vid 715. sen låg jag och halvslumrade undertiden hon kollade på bompa. efter lite frukostvägran och uthällning av ett glas juice i soffan, så fick det bli barnprogramsfritt och tvångssittning vid stora bordet till hon hade ätit upp en halv macka. det tog en halvtimme.


själv  har jag hunnit damma, dammsugit och dammtorkat på övervåningen. bra där. trist men skönt att hinna med. nu laddar lillan och jag för att åka till sala och titta på bebisar. har inte hunnit köpt presenter, men tar med mig ett nybakt surdegsbröd, chokladcookies med smarties, drömmar, och ett gäng maränger. har tänkt stanna till i sala och komplementeringsshoppa bananer, chokladsås, grädde och vaniljglas. inget slår en hovdessert.



Av Chillidill - 20 februari 2011 19:58

masade mig faktiskt iväg till gymmet imorse. var itne så sugen imorse, och inte blev jag mer sugen av att tea dumpade ett sms och sa att hon hade för mkt träningsverk för att orka. men jag begav mig dit iallafall. kände mig duktig sen. satte igång ett surdegsbak och sen fick jag möjlighet att läsa en bok i lugn och ro. grymt skönt. fick även lite chattid med daniella. de verkar ha det grymt bra i thailand. men hon gillar inte thaimat. hallå!!!! i thailand. haha. gumman äter carbonara och pizza. mkt fest, och skön sol. knappt avis. har dock faktiskt bokat en resa idag så lillan ska få åka utomlands, och jag och maken kommer iväg utomlands. skönt. bamseklubb bokat, så jag och maken får lite tid för oss själva. kan bli bra.


hade köpt isterband för att smöra för maken. allvarligt, isterband. 24% fett. ngt korvavskrap, och korvgryn insvept i halvtvättad gristarm. mums. inte min favvo, men ätbart knappt. gjorde god dillstuvad potatis till det.


efter det fick vi fikafrämmande av linda, arvid och albin.  det var alldeles för längesen. i början så var lillan lite hypad, men det gav sig och till slut var de så rara vänner. underbart.



  



  



här så poserar de som vilken svenssonfamilj som helst med fårskinnstofflor, barnvagn och hund. älsk på ungarna.




Av Chillidill - 20 februari 2011 16:02

förra helgen var lillan risig, men vi var tvungna att bege oss ut ett litet tag i solen. svårt att vara inne när solen äntligen skiner och lillan ber om att få gå ut. så ut gick vi, och rart var det.



 




  


igår så körde vi en heldag. upp tidigt för att ha en rolig dag på nickis i uppsala. lillan var helt exalterad och frågade hela tiden när vi skulle komma fram. väl framme hade vårt sällskap inte fått igång bilen, -22 gör  ju att bilar inte alltid vill. men vi drog in och lekte järnet. skönt när de kom dock för då slapp jag krypa i ställningen, gör ju skitont i knäna ju. vid 13 drog vi hem, och lillan somnade direkt. förstår det, hon hade ju öst satan. och den helt hysteriskt galna ljudnivån spräcker ju nästan trumhinnor. urka.



  



väl hemma så laddade vi om till kvällens middagsbesök. lagade mat och sen kom sällskapet. en förskolelärare och en bitter teletekniker med kraschat lånat släp, och två ungar. efter mkt skrik så blev det iallafall uthärdlig ljudnivå. mental note: tydligen gillar inte barn vitchokladmousse. satan asse hade rätt. det var tydligen blä. kvällen var iallafall väldigt trevlig, och frågan är vem som bajsade under en hel låt.



       p och m slipper vara med på bild.




angående mellon. ja, sarah kan inte sjunga rent, saades låt var dålig, men given att den skulle gå vidare. tror iofs att han skulle gå vidare även om han bara stod på scenen och log i 3 min. småtjejerna är toksålda. lillan satt och lekte med lego hela tiden men när playtones spelade studsade hon upp och dansade som en galning. tydligen väldigt bra. sen när låten var slut satte hon sig igen. jag var mer tveksam till det.




-22

Av Chillidill - 19 februari 2011 08:24

är så sjukt jädra galen på den skitvinter nu. för satan ge dig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! människor förlorar ju förståndet. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrgggggggg
gggggggggghhhhhhhhh!!!


det är en satans tur att det är lov nästan vecka. då kan jag sitta inne och kura en hel vecka,typ. (tänk för att jag ska)


ska snart till nickis, lekställe för kids. lillan är taggad. jag är trött. men ser framemot kaffet. och lite vuxenhäng med ett ex, som numer är en kompis.

Av Chillidill - 17 februari 2011 21:09

idag var jag lite fulare än vanligt. kände mig lite täppt, glömde nässpray. blev sur. byxorna var för pösiga. toppen ful. bläää. fula... kaffet var lite blaskigt ( kunde öka styrkan, men kände mer för att gnälla lite i smyg för mig själv). blääää. med andra ord. gömde mig och min fulhet vid mitt skrivbord. tyckte synd om de andra så fick sen min hemska gestalt idag. lagade mat med lillan. var lite för otålig, orkade inte riktigt vara en supermamma. tror dock hon var nöjd, men inte jag. tränade och försökte verkligen köra järnet. men tyckte jag var seg. tränade så svetten rann, men kände liksom ändå inte att jag dög idag. tyckte dessutom att jag verkade aningens mjukare idag, och kärlekshantagen verkade svälla i den stora spegeln. så vad ska jag ha för kläder imorg. har ju inget. inga kläder alls. bara fula fula saker.  värdo. ska köpa vin imorg. då känner man sig alltid lite snyggare.


( alltså så illa är det nog inte. tror inte jag har varit exakt så ful. men jeansen satt hemskt. )

Av Chillidill - 16 februari 2011 20:28

men allvarligt. så värdo att komma hem till en tom stekpanna. inte en smula kvar och kylen är tom på rester. FAN! hade varit och handlat och kom hem kl.18 multitaskade, dottermys samtidigt som jag stekte en halvfabr. snitzel. en snitzel som jag sedan åt ståendes vid spisen för att jag förberedde morg. matlåda. satt ner i 15 min, innan det var dags för nattning. klar med nattning, kollar nu på sv. mästerkock. gillart.  men tänker hela tiden på att jag måste vika tvätt, hänga tvätt, tömma diskmaskin, plocka i nytt i diskmaskin.


 fy fan vad jag är gnällig. men det kan bero på att jag jobbade till 2115 igår. och sen tog det tid innan jag kunde varva ner, och lillan vaknade 23 och var snacksugen. och är man trött så funkar det ju inte att glo in i en tom stekpanna. fick fylla ut med två limpmackor med skagenost. gourmetmåltid.


imorgon är en annan dag. tur det.





positivt: älskar det faktum att jag kan gå från mitt kaosskrivbord. har alltid ett sånt, till soffan och dra på mig en pläd och sitta och jobba i en soffa. skön känsla. 



Ovido - Quiz & Flashcards